Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгасна -край!-защо ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изгасна -край!-защо ?

Колеги ,онзи ден малко след полунощ отивах към Софийския квартал КняЖево
    Тамън си минавам моста на влюбените на бул.България и пускам парното на топличко да ми духа,от там таблото на км-тража почна да мига всичко ,музика почна да ми се вккючва и изключва сама ,включих и плафона ,той също 'Диско Стайл' ,след 2-рия мост 200 метра по-нагоре бях спрял с изгаснала кола....?
    Въпроса ми е какво може да е станало ,много ми е интересно ,след 1 час седене ,един таксиметров спря бутнахме я на зад и запали на задна ,стигнах до Княжево и остана там,вчера я дръпнахме до нас с едно приятелче ,но неще да тръгне ,пробвах я на първа,на втора ,на 3-та - на 3-та я запалих качиха се оборотите и почнаха да гърми (като от кабели и свещи) ,после я запалих и на 2-ра вкарах и една хубава газчица на място ,но изведнъж оборотите паднаха на 2.000 и колкото и да натискам нищо не ставаше.После дори и ток мислихме да и дадем ,но тя не зареждаше дори акумолатора ...?
    какво може да е според вас ?!Акумолатора е БОШ(уникален ,цяла зима не ми е направил та*ак веднъж дори)...
    Алтернатор ли може да е ?
    не искам да предполагам ,защото не разбирам ,ако някои се сеща да метне едно мнение

Мерси предварително
    155 96' 1.6 16v 1++hp???
    Mazda 626 84'
    Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
    ex' 145 97' 16V TS

А като даваш контакт ток има ли ? Че моята преди време ми го направи тоя номер , и се оказа хлабава клема на акумулалатора . Провери ги и тях .
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Хммм,едната от клемите на акумолатора се мурда на ляво на дясно и мога да я извадя с малко сила,дали може да е от това ?
      Като я дам на контакт ,има ток в колата имам джамци,има музика ,има аварийки ,всичко има,само ча тръгна ли да паля само зарежда нещо от пред (чува се ЩРАК) и това е ...
      155 96' 1.6 16v 1++hp???
      Mazda 626 84'
      ex' 145 97' 16V TS

Comment

Погледни масата от акумулатора към купето
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
          Като я дам на контакт ,има ток в колата имам джамци,има музика ,има аварийки ,всичко има,само ча тръгна ли да паля само зарежда нещо от пред (чува се ЩРАК) и това е ...
          аз преди на мареата имах такъв проблем и се оказаха четки на стартера
          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
          www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Разгледай + и - на акумулатура . Изкарай клемите , почисти ги и ги стегни хубаво . И при мен имаше навсякъде ток , но не палеше . Индикаторите по таблото не би трябвало да ти светят , но иначе авариики и музика си имаш .
            145 1.6 ТС '97 ех.
            145 1.9 JTD '00
            307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
              Разгледай + и - на акумулатура . Изкарай клемите , почисти ги и ги стегни хубаво . И при мен имаше навсякъде ток , но не палеше . Индикаторите по таблото не би трябвало да ти светят , но иначе авариики и музика си имаш .

И при мен проблема беше същият и само слязох за едно пикане/пък и отивах на почивка/,след зачистване едно друго после бутане и в Търново нов акумулатор.Старият беше сух и беше дал богу дух,като преди това въртеше като луд.
              МЕТАН

Comment

Тонов го каза по- горе, ама да обобщя!
                Първо клемите на акумулатора, а после масите.Щом прави тая простотия и при бутане, не е от стартера.
                По-скоро пробил и окъсяващ диод или намотка на динамото, но е много рядко срещано.
                Първо се оправи с масите, защото ако е от тях, може да стане мазало.Акумулатора е лесен.Пробвай със здрав!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Момчета мерси за вниманието .
                  Като казвате маси,аз знам и виждам само една маса ,това е кабелче което е сложено в клемата на + или - не знам коя , и после е хфанато за един болт на бронята ми ,други маси не знам ,как да разбера кое е маса ?
                  Като прочета въпроса ми изглежда тъп и нелогичен ,но не съм много наясно и ще се радвам да ми обесните
                  Мерси от ново!
                  155 96' 1.6 16v 1++hp???
                  Mazda 626 84'
                  ex' 145 97' 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
                    Момчета мерси за вниманието .
                    Като казвате маси,аз знам и виждам само една маса ,това е кабелче което е сложено в клемата на + или - не знам коя , и после е хфанато за един болт на бронята ми ,други маси не знам ,как да разбера кое е маса ?
                    Като прочета въпроса ми изглежда тъп и нелогичен ,но не съм много наясно и ще се радвам да ми обесните
                    Мерси от ново!
                    Масата е "-" която е хваната за купето и двигателя.Потърси тая където отива към двигателя,другата изглежда е добре щом работят всички други консуматори!!!
                    МЕТАН

Comment

Първоначално публикувано от bocko Покажи съобщение
                      Масата е "-" която е хваната за купето и двигателя.Потърси тая където отива към двигателя,другата изглежда е добре щом работят всички други консуматори!!!
                      Да на минуса е ,другия към двигателя как трябва да изглежда,защото този е купето е тънак?
                      155 96' 1.6 16v 1++hp???
                      Mazda 626 84'
                      ex' 145 97' 16V TS

Comment

Другият е от купето към двигателя.Боксер ли е колата?
                        Ти пробва ли с друг акумулатор?
                        МЕТАН

Comment

не ми е боксер колата,колата от подписа е 1.4ТС ,аз преди се чудих кой прави толкова криво заземяване ,а то било на купето заземяването ..ах ...
                          Ще пробвам с друг акумулатор пък ще видим
                          155 96' 1.6 16v 1++hp???
                          Mazda 626 84'
                          ex' 145 97' 16V TS

Comment

при тс-ите проблема обикновено е от главните релета до акумулатора. има няколко теми по въпроса със снимки.
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              при тс-ите проблема обикновено е от главните релета до акумулатора. има няколко теми по въпроса със снимки.
                              При старите да ма при новите? А и дали ще стане дискотека в колата от релетата до акумулатора
                              Залагам на кофти връзки на клемите и аз и/или маса на купето.
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X